Los Angeles a devenit cel mai mare oraş din SUA care a impus un moratoriu pentru fracturarea hidraulică a gazelor de şist. Consilierii locali au votat moratoriul în unanimitate, hotărând în acest fel sistarea oricărei operaţiuni de fracturare şi toate practicile conexe.

Scopul moratoriului este analiza detaliată a riscurilor pe care această metodă le presupune asupra sănătăţii locuitorilor şi calităţii apei potabile. Votul consilierilor din LA i-a bucurat pe reprezentanţii a numeroase organizaţii ecologiste.

"În vreme ce organele de control în materie de petrol şi gaze naturale se codesc să pună în aplicare legi deja existente şi să ia măsurile necesare pentru asigurarea sănătăţii comunităţilor, râurilor şi oceanului, rezidenţii din Los Angeles suferă. Nu ştim care sunt toate chimicalele pe care companiile petroliere le folosesc şi la care ne expun prin fracking în vecinătatea caselor noastre, dar ştim destule încât să nu le vrem în aerul nostru şi în apa noastră", a spus Liz Crosson, director al organizaţiei Los Angeles Waterkeeper.

Pasul următor este impunerea moratoriului în întreg statul californian.