Salonta se va vedea în toată lumea, prin pelicula Morgen, filmată în oraşul bihorean în regia salontanului Marian Crişan. Potrivit informaţiilor furnizate de Mandragora, compania producătoare a filmului, în 2011 Morgen a fost selectat la numeroase festivaluri internaţionale de film. Printre oraşele în care pelicula va ajunge se numără Mexico City, Buenos Aires, Stockholm, Dublin, Hong Kong, Praga, Amsterdam, Istanbul, Cipru, Lisabona, St. Petersburg. De asemenea, filmul are şanse să ajungă în acest an şi în New York şi Londra.

Cea mai apropiată apariţie internaţională va fi chiar pe 1 februarie, când Morgen va avea avanpremiera la Paris.

De asemenea, caravana cinematografică Morgen, care a debutat anul trecut la Salonta şi s-a plimbat prin toată ţara, adunând în total aproximativ 12.000 de spectatori, continuă şi în 2011. Din februarie, filmul va fi proiectat în mai multe licee din Bucureşti, urmând ca pe parcursul anului să ajungă şi în alte zone din ţară.

În 2010, Morgen a câştigat 11 premii cinematografice, printre care marele premiu la Festivalul de Film din Europa Centrală CinEast şi patru premii la Locarno. În peliculă joacă mai mulţi actori orădeni, printre care Elvira Rîmbu şi Răzvan Vicoveanu, dar şi amatori aleşi chiar dintre salontani.