Directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă desfăşurată în Cimitirul Municipal "Rulikowski" monumentul funerar amenajat în locul în care au fost reînhumate osemintele a 202 persoane care fuseseră deshumate din cimitirele Olosig şi Seleuş.

"În 2009 am dat anunţuri în presă. Cei care doreau să facă reînhumarea osemintelor primeau loc gratuit în Cimitirul Municipal. În urma acelei acţiuni, au fost reînhumaţi 53 de decedaţi. În schimb, osemintele a 202 decedaţi, puse în 63 de sicrie de copii, au fost depozitate din 2009 până în 2014 în subsolul Capelei Municipale. Consider că am aşteptat suficient timp. iar ca urmare am hotărât să facem o groapă comună şi să le reînhumăm", a declarat Liviu Andrica.

Şeful ADP Oradea a făcut aceste precizări în contextul în care, în urmă cu o lună, instituţia pe care o conduce era acuzată de deputatul UDMR Szabo Odon de "barbarie", căci a îngropat în groapă comună osemintele respective şi, susţinea acesta, fără preot.

Pe monumentul funerar, realizat gratuit de două firme care-şi desfăşoară activitatea în Rulikowski, au fost trecute numele tuturor celor 202 de persoane decedate, iar pe groapă au fost plantate flori.

"Urmează să facem săptămâna viitoare sfinţirea acestui monument. Cel mai probabil joia viitoare. Vom chema toate cultele. La reînhumare am considerat că este suficient un preot să efectueze slujba", a spus Liviu Andrica.

Citeşte pe această temă şi:

ADP probează cu fotografii că a reînhumat cuviincios osemintele din Olosig şi Seleuş (FOTO)

Szabo Odon acuză Primăria de "barbarie": "Au îngropat osemintele scoase din cimitirele Olosig şi Seleuş fără preot, într-o groapă comună!" (FOTO)