Șeful Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a ajuns să-și pună amprenta până și pe cadourile de Crăciun pe care instituția le oferă aleșilor bihorenilor. La finalul ședinței comune a consilierilor județeni și celor orădeni din data de 16 decembrie, în locul tradiționalelor pungi cu agende personalizate, cozonac, vin și/sau pălincă, obișnuite în anii trecuți, atât aleșii din CJ Bihor, cât și cei din Consiliul Local Oradea au primit doar câte un notes mic și... o carte.

Practic, Bolojan, căci a lui a fost ideea, le-a luat mâncarea și băutura de la gură, cum se zice, punându-i în schimb să citească un volum de 582 pagini, „Leadership”, în care autorul, legendarul Henry Kissinger, fost secretar de stat american sub doi președinți, analizează strategiile prin care șefii de stat german Konrad Adenauer, francez Charles de Gaulle, american Richard Nixon, egiptean Anwar Sadat, singaporez Lee Kuan Yew și premierul britanic Margaret Thatcher au reușit, prin leadershipul personal, să-și dezvolte țările.

Culmea e că niciunul dintre aleșii din CJ Bihor și din CL Oradea provocați de Bihorel, 7 la număr, din toate partidele, nu s-a arătat nemulțumit, toți susținând că vor profita de pauza de sărbători și pentru a răsfoi, dacă nu chiar pentru a citi din scoarță-n scoarță, „ceaslovul” primit de la Bolojan.

Mai știi, poate le va dezvolta simțurile și ambițiile, iar de la anul vor deveni mai buni, în folosul tuturor celor pe care îi reprezintă, fie că aceștia i-au votat sau nu. Să dea Moș Crăciun!...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!