Cel mai aşteptat tren din această perioadă a sosit vineri dimineaţa cu câteva minute după ora 10 pe peronul 1 al Gării Centrale. Trenul special al lui Moş Crăciun, cu un singur vagon roşu, a fost aşteptat de peste 150 de copii, mult mai mulţi ca şi în anii trecuţi. Cum au zărit locomotiva, copiii au strigat: "Vinee!".

Înainte ca uşa trenului să se deschidă, pe feţele princhindeilor cocoţaţi pe umerii părinţilor sau bunicilor se putea citi nerăbdare, entuziasm şi mirarea. Înghesuiţi în faţa uşii unde stătea Moş Crăciun, copiii au primit pe rând pacheţele cu dulciuri delicioase. Bucuroşi de daruri, micuţii nu conteneau să se uite la Moşu' cel bătrân, ajutaţi de fraţii mai mari sau de părinţi, care-i ridicau în braţe.

Cum Moş Crăciun nu se aştepta la atâţia micuţi dornici să-l întâlnească, nu a putut să le împartă daruri la toţi cei prezenţi. După ce sacul Moşului s-a golit, uşile trenului s-au închis, lucru care a adus tristeţe şi chiar lacrimi în ochii mai multor copii care s-au văzut fără cadou.

Moşul a mai împărţit totuşi câteva cadouri din trăsura împodobită şi trasă de doi cai negri care-l aşteptase în faţa Gării. După ce a pornit la drum, Moş Crăciun le-a spus mititeilor "Ne vedem diseară!". Călătoria sa a continuat de la Gară spre Podul Dacia de unde trăsura a luat-o pe strada Primăriei, oprindu-se în parcarea hotelului Ramada.