Bihorel a aflat că Moşul care le-a adus daruri pruncilor angajaţilor din Poliţia bihoreană era cât pe ce să fie luat la scărmănat de câţiva dintre purtătorii de grade. De ce? Pentru că s-a făcut de râs, venind cu desaga aproape goală.

Copiii de poliţişti care au umplut joia trecută sala festivă a Inspectoratului aşteptau cu sufletul la gură pungile cu cadouri, dar s-au dezumflat rapid când au găsit în plăsuţe câteva ciocolăţele, niscaiva biscuiţi şi o punguţă de fulgi de ciocolată, toate în valoare de maxim 25 de lei.

Unii părinţi cu grade comentau nervoşi, şi de înţeles în condiţiile în care salariile le sunt dijmuite, lunar, cu 36 de lei numai cu "taxele de protecţie" ce intră în conturile celor trei formaţiuni sindicale de breaslă. Bani din care cotizanţii nu văd nimic, decât de Crăciunul pruncilor lor.

Or, când şi Moşul vine jerpelit şi nu dă înapoi nici măcar cotizaţia pe-o lună, mai că nu le vine băieţilor de la Fraude să-i pună cătuşele la mâini, lampa-n ochi şi sacul pe masă, şi să-l ia un pic la întrebări pe teme de gestiune frauduloasă...