Cei 43 de copii de la Centrul de zi din Oradea, care provin din familii aflate în dificultate, au fost vizitaţi luni de Moş Nicolae. Micuţii, care au împodobit bradul şi au confecţionat decoraţiuni de iarnă în pregătirea sărbătorilor, au primit dulciuri şi mici atenţii.

"Copiii s-au pregătit temeinic şi au împodobit bradul şi sălile Centrului de Zi în aşteptarea Moşului, prilej de mare bucurie, atât pentru ei, cât şi pentru educatorii lor, activitate urmată de o delicioasă şi specială masă de prânz, pe care copiii au savurat-o cu mare încântare", se menţionează într-un comunicat al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea (DASO) din cadrul Primăriei.

Centrul de zi din strada Traian Lalescu este frecventat de 43 de copii, cu vârste între 7 şi 16 ani, provenind din familii monoparentale sau cu probleme financiare.

"Angajaţii centrului îi ajută pe copii să îşi facă temele şi organizează cu ei diferite activităţi inclusiv pe timpul vacanţei. Centrul funcţionează între orele 7 şi 18, iar aici micuţii beneficiază inclusiv de două mese, din care una caldă", a declarat pentru BIHOREANUL directorul DASO, Anca Grama.

Scopul centrului este de a ajuta copiii de vârstă şcolară care frecventează diferite unităţi de învăţământ să se reintegreze în familie şi să nu renunţe la şcoală, insistând pe prevenirea abandonului familial şi a instituţionalizării.