Căutat pentru fapte de corupţie de poliţia europeană, ex-deputatul PSD Sebastian Ghiţă a fost localizat în Serbia, scrie portalul de ştiri Hotnews, care citează surse apropiate anchetei.

Aceleaşi surse spun că Ghiţă s-ar fi dus în Serbia pentru că aceasta este o ţară non-UE şi pentru că se bazează pe relaţiile bune cu premierul Aleksandr Vucici, un apropiat al fostului premier PSD Victor Ponta. 

Fugarul Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire internaţională pe 5 ianuarie 2017, iar apoi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a emis, pe numele său, un mandat european de arestare. Din Serbia, însă, Ghiţă ar trebui să fie extrădat, mandatul european de arestare putând fi pus în executare doar pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. 

Potrivit Hotnews.ro, recent Ghiţă a fost vizitat de doi colaboratori apropiaţi din România cu care acesta ar fi discutat despre noi acţiuni de compromitere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

De la disparaţia sa, postul TV controlat de Ghiţă, România TV, a difuzat mai multe înregistrări în care fostul parlamentar face acuzaţii grave la adresa procurorului şef al DNA şi fostului prim-adjunct Florian Coldea, care între timp a ieşit din sistem.

Sebastian Ghiţă este inclus, de la sfârşitul lunii ianuarie, pe lista "Most Wanted" a Europol. La finalul lunii februarie, procurorii DNA au deschis un nou dosar penal împotriva omului de afaceri, acuzându-l că a cerut peste 50 de milioane euro de la diverse firme IT pentru a le facilita obţinerea unor contracte cu statul.