Actualul manager al secţiei de baschet a CSM Oradea, Şerban Sere, a fost numit în funcţia de preşedinte al clubului sportiv al oraşului în locul viceprimarului Florin Birta, propunerea fiind aprobată cu unanimitate de voturi, marţi, în cadrul şedinţei Consiliului Local.

De asemenea, potrivit hotărârii Consiliului Local Oradea, Şerban Sere a devenit preşedintele Comitetului Director al CSM Oradea, din care mai fac parte Ionel Bungău, Korodi Jozsef, Fejer Ivan, Nicolae Ile, respectiv patru reprezentanţi ai sponsorilor.

În şedinţa de Consiliu Local de marţi, Şerban Sere a fost desemnat, tot cu unanimitate de voturi, reprezentantul oraşului în Consiliul de Supraveghere al societăţii Distrigaz Vest SA Oradea, calitate pe care a deţinut-o, până de curând, fostul preşedinte al CSM Oradea, Florin Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, reprezentantul Oradiei în societatea Distrigaz este remunerat lunar cu o indemnizaţie substanţială, de 10.000 de lei. În şedinţa deliberativului local, aleşii PSD au vrut să ştie ce-l recomandă pe Şerban Sere pentru a primi această delegare, însă au primit un răspuns destul de evaziv din partea primarului Ilie Bolojan.

"Domnul Sere este propus preşedintele Clubului Sportiv Municipal şi, ca şi până acum, preşedinţii CSM au fost reprezentanţii oraşului în Distrigaz. Dânsul are experienţă managerială, are capacitatea să ne reprezinte în acest consiliu", a spus edilul. Şerban Sere nu a fost prezent la şedinţa de marţi a Consiliului Local şi, deocamdată, nu a putut fi contactat telefonic pentru a vorbi în calitate de nou preşedinte al CSM Oradea.

În vârstă de 43 de ani, Sere a activat ca jucător de baschet în perioada 1988-2002, inclusiv la echipele Dinamo Oradea şi Club Atletic Oradea, al cărui manager a şi fost în perioada 2003-2005. Din 2009 şi până în prezent, el este manager al secţiei de baschet a CSM Oradea, a cărei echipă de seniori tocmai a câştigat primul titlu de campioană naţională a României. De asemenea, din 2001, Sere este şi administrator al firmei SC Sernov SRL, care deţine restaurantul Crinul Alb.

Citeşte şi: Campionii suntem noi! Evoluţia spectaculoasă a echipei de baschet a transformat acest sport în fenomen social