Emil Boc rămâne la Palatul Victoria. Cel puţin în urma căderii moţiunii de cenzură a Opoziţiei. Patru parlamentari ai Puterii au votat, deşi restul parlamentarilor din această tabără s-au abţinut: Verestoy Attila, Daniel Oajdea, Marius Spânu şi Orest Onofrei au votat contra moţiunii.

Singurul PDL-ist care a fost împotriva propriului guvern a fost deputatul Mircia Giurgiu, despre care Emil Boc a declarat că în urma gestului său va fi exclus din partid. "Am discutat astăzi şi cu domnul Boc, cu doamna Anastase, cu domnul Toader. Nu m-au înţeles. Eu vin din rândul sindicatelor, nu puteam să votez altfel. Mă vor da afară din partid. Rămân independent încă un an şi opt luni", a declarat Giurgiu pentru Realitatea.net.

Şedinţa s-a desfăşurat pe durata a 8 ore şi a fost presărată de un continuu scandal între Putere şi Opoziţie. USL a încercat să introducă pe ordinea de zi o declaraţie a Parlamentului pe tema declaraţiilor premierului ungar Orban Viktor.

Votul la moţiunea de cenzură a Opoziţiei pe Codul Muncii, intitulată "Codul Boc -salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", s-a încheiat în jurul orei 23, doar 212 parlamentari exprimându-şi votul contra moţiunii, sub cele 236 de voturi de care era nevoie pentru a trece moţiunea.

Conform Constituţiei, respingerea moţiunii de cenzură atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Moţiunea de cenzură, a opta la număr, a fost determinată de angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Totodată Opoziţia înregistrat, în paralel, la Parlament, un alt proiect de modificare a domeniului muncii.

Respingerea moţiunii de cenzură în cazul Codului Muncii reprezintă o altă bătălie câştigată în procesul de reformare a statului, a declarat premierul Emil Boc, adăugând, zâmbind, că a spus încă de la începutul şedinţei Parlamentului că dacă va purta cravata violet va obţine un rezultat bun.