Senatorul Dan Şova, care lectura textul moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, a fost întrerupt, la 11.30, de vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu. Acesta a solicitat "îngăduinţa" senatorilor şi deputaţilor de a fi de acord, prin vot, ca ultima parte a textului de 17 pagini al moţiunii să nu fie citit integral, ci rezumat, pentru că la 11.45 era programată o şedinţă comună a celor două Camere, pentru discursul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi, doar 14 dintre aceştia fiind împotrivă, ultima parte a moţiunii de cenzură a fost prezentată pe scurt.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată marţi, conform deciziei Birourilor Permanente ale celor două Camere.

PSD a depus moţiunea de cenzură după ce premierul Emil Boc a venit, luni, în faţa Parlamentului, pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru două proiecte de lege, care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

Iniţiatorii moţiunii apreciază că reducerile de salarii şi pensii nu reprezintă "soluţia corectă" şi susţin că, de fapt, "cancerul bugetar" este reprezentat de "clientela portocalie".

Constituţia prevede că Guvernul va fi considerat demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului de lege, a fost votată de majoritatea senatorilor şi deputaţilor, respectiv de un număr de 236 din totalul de 471 de parlamentari.