Moţiunea de cenzură depusă de PSD şi numită "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor" nu a fost dezbătută, luni, aşa cum era programat, în plenul Parlamentului din lipsă de cvorum.

Potrivit G4Media.ro, moţiunea a fost boicotată de parlamentarii PNL, USR, PMP, UDMR şi minorităţi naţionale, iar de la PSD au lipsit cinci parlamentari. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va propune excluderea acestora din urmă din partid.

În sala de şedinţă a Parlamentului au fost prezenţi doar 226 de parlamentari, or pentru a se asigura cvorumul ar fi fost nevoie de 233. "A fost o strategie de a nu se face cvorum. A fost o strategie a PNL.În acest moment PSD nu are 233 de voturi, am încercat să creăm o majoritate. (..) În două zile vom lua o decizie", a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la final.

Întrabat ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea săptămâna trecută că le va aduna la moţiunea de cenzură, Ciolacu a spus: "Astăzi nu au fost. După cum aţi văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. A fost o strategie a PNL, e evident. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moţiune vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune", a precizat Ciolacu, potrivit Hotnews.ro. 

​PSD a iniţiat moţiunea de cenzură "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor". Pentru a fi adoptată, iar guvernul demis, ea trebuia votată de cel puţin 233 de parlamentari.

Ca urmare a eşecului de a strânge cvorumul, această moţiune nu mai poate fi votată într-o altă şedinţă, relatează G4Media.ro. Motivul e că în fiecare sesiune parlamentară poate fi depusă o singură moţiune, iar actuala sesiune extraordinară s-a încheiat astăzi.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a declarat: "Ce s-a întâmplat azi e extrem de benefic pentru România, guvernul are de înfruntat provocări mari: implementarea planului de relansare economică, începerea școlilor, pregătirea alegerilor". De asemenea, el a precizat că le mulţumeşte "partidelor care au fost alături de noi azi și nu au participat la vot: USR, PMP, UDMR și minorități".