Judecătorii care l-au condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă pe fostul realizator TV Şerban Huidu susţin că o pedeapsă cu executare ar fi fost "o măsură excesivă", întrucât Huidu este la prima abatere, are un potenţial ridicat de "reconsiderare" a conduitei şi regretă comiterea faptei. Aceste motive au fost expuse în motivarea sentinţei Curţii de Apel Braşov.

Judecătoria Braşov l-a condamnat pe Şerban Huidu, în 29 iunie 2012, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Sentinţa a fost atacată cu recurs, iar, în 7 februarie 2013, Curtea de Apel Braşov a majorat pedeapsa, la patru ani de închisoare cu suspendare.

Judecătorii Curţii de Apel au precizat că "la individualizarea pedepsei aplicate, instanţa de fond (Judecătoria Braşov - n.r.) a apreciat greşit asupra gradului de pericol social concret al infracţiunii comise şi a acordat o pondere mult prea însemnată faptului că inculpatul este la prima confruntare cu legea penală, că a recunoscut fapta şi că se bucură de o bună reputaţie".

Magistraţii au decis că pentru "reeducarea inculpatului" este necesară majorarea pedepsei de la doi ani şi şase luni la patru ani de închisoare.

În motivarea Curţii de Apel Braşov se mai arată că executarea unei pedepse în regim privativ de libertate, solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi de către familiile victimelor accidentului provocat de Huidu, "apare ca o măsură excesivă faţă de circumstanţele personale ale inculpatului".

De asemenea, conform sentinţei, Şerban Huidu este obligat ca, pe durata termenului de încercare de şase ani, să se supună mai multor măsuri de supraveghere: să se prezinte, la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, conform programului stabilit de acesta; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

Totodată, pe durata termenului de încarcerare, lui Huidu îi este interzis să conducă vreun vehicul. În cazul săvârşitii unei alte infracţiuni, va fi revocată măsura suspendării pedepsei.