Joi, în jurul orei 13.30, în Parcul Ţăranilor a avut loc un grav accident rutier. Un motociclist a fost acroşat de un şofer neatent, care nu i-a acordat prioritate de trecere. Victima este internată la Spitalul Judeţean şi este încă în sala de operaţie.

Autorul accidentului este sexagenarul L.I. din Oradea, care la momentul producerii coliziunii s-a aflat la volanul unei Dacii Solenza. Şoferul circula dinspre strada Mircea Eliade şi intenţiona să intre pe şoseaua prioritară, Ştefan Zweig.

La intersecţia cu Ştefan Zweig, şoferul a ieşit în trafic fără să se asigure şi a surprins un motociclist care tocmai atunci traversa intersecţia. Motocicleta a fost izbită din plin, iar conducătorul acesteia proiectat pe asfalt. Victima este un tânăr de 20 de ani, B.P.M. din Oradea.

Conducătorul auto a declarat poliţiştilor sosiţi la faţa locului că s-a asigurat cât a putut, dar nu l-a observat pe motociclist, din cauza autoturismelor parcate vizavi de Registrul Comerţului. "Erau multe maşini parcate la colţ şi nu se vedea nimic de ele", a spus omul, arătând cum, între timp, toate autoturismele dispăruseră din zonă.

"După primele cercetări de la faţa locului, vinovat pare a fi conducătorul auto care nu a respectat semnificaţia indicatorului "Cedează Trecerea!". Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului", a declarat pentru BIHOREANUL Traian Marnea, comisar şef în cadrul Serviciului Poliţie Rutieră Bihor, care a instrumentat cazul la locul producerii accidentului.

Poliţiştii au confirmat că şoferul maşinii a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat că nu consumase băuturi alcoolice.

Motociclistul a suferit multiple leziuni, inclusiv la nivelul organelor interne, şi în primele minute de după accident era inconştient. Echipajul SMURD sosit la faţa locului l-a ridicat pe o targă şi apoi i-a acordat circa un sfert de oră îngrijiri la locul accidentului, în incinta autospecialei.

"Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de către un echipaj SMURD, cu diagnisticul de abdomen acut traumatic. În urma leziunilor suferite, a fost dus de urgenţă în sala de operaţie", a declarat doctorul Adriana Bălan din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a spitalului.

În jurul orei 15.30, tânărul nu ieşise încă din operaţie iar medicii nu se pot pronunţa asupra evoluţiei stării sale.