Comuna Diosig îşi serbează în acest weekend zilele, iar startul a fost dat vineri de motociclişti. 150 de rideri din Ungaria şi România s-au adunat în Diosig, iar primul lucru pe care l-au făcut a fost să-l comemoreze pe Gergely Tibor, un prieten de-al lor, care în urmă cu o lună a decedat în urma unui accident rutier, el fiind pe o motocicletă, lângă Cadea.

"Am fost astăzi (n.r. vineri) alături de aparţinătorii prietenului nostru, Jimmy. El ar fi trebuit să organizeze acest eveniment. Am pus o floare la locul unde a decedat, iar acum continuăm cu zâmbetul pe buze, pentru că viaţa merge mai departe", a spus organizatorul evenimentului de vineri, Attila Madosz.

Şi riderii s-au ţinut de cuvânt: au început demonstraţii cu cascadorii, la care localnicii au rămas înmărmuriţi. După show-ul pe două roţi, riderii au lăsat motoarele să se odihnească şi au servit un mic şi-o bere. Totodată, seara a fost animată de concerte în aer liber.

În weekend, la Diosig vor fi organizate întreceri sportive de fotbal şi handbal, un concurs al ceaunelor, programe de dansuri populare, concerte.