Chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă cu ei, zeci de poliţişti, jandarmi și poliţişti de frontieră din mai multe orașe ale țării şi-au ambalat motoarele sâmbătă, în jurul prânzului, în parcarea din faţa bazinului olimpic din Oradea, pregătiţi să pornească într-o paradă moto prin oraş, cu destinaţia finală Padiş. 

Evenimentul este unul organizat anual, în alt oraș, de clubul moto Blue Knights Romania VI, în care sunt înscrişi doar lucrători ai forţelor de ordine. Reuniți, oamenii legii pasionați de plimbările pe două roți vor să atragă atenția că în trafic sunt și motocicliști, dar și să promoveze clubul.

„În fiecare an, evenimente de acest gen sunt organizate într-un oraș care are membri Blue Knights. Anul trecut a fost la Craiova, anul acesta este organizat de noi aici, la Oradea, iar anul viitor va fi la Timişoara. Avem şi invitaţi din străinătate, este prima dată când se invită şi membri din străinătate, pentru că suntem aici aproape de graniţă şi am avut o colaborare bună cu ei, ne-am întâlnit pe parcursul verilor prin turele moto", a declarat pentru BIHOREANUL Ciprian Mladin (foto jos), preşedintele Blue Knights Oradea.

Ciprian Mladin, jandarmeria Bihor

La Oradea au fost prezenți 50 de motocicliști, veniţi din Timişoara, Craiova, Bucureşti, Vaslui, Satu Mare, Cluj-Napoca, dar şi din Belgia, Austria şi Polonia.

Însoțiți de colegi din Poliția Rutieră și Jandarmerie, care au încadrat convoiul cu autospecialele, motocicliștii au traversat centrul Oradiei, ca apoi să pornească pe DN 76, spre Padiș. 

Membru Blue Knights

„Clubul Blue Knights încearcă să promoveze o circulaţie cât mai sigură, încercăm să promovăm respectarea legii şi să circulăm cât mai în siguranţă, iar lumea să fie conştientă că şi motocicliştii există în trafic, dar şi să ne apropiem de comunitate, să sensibilizăm comunitatea cu privire la problemele care există, încercând să dăm o mână de ajutor unde e nevoie, când se poate, când ne permite şi nouă timpul”, a mărturisit Sebastian Drimbe, angajat în cadrul IPJ Bihor şi unul dintre cei 16 membri ai Blue Knights Oradea.

Clubul a fost înfiinţat în 1974 în în Statele Unite ale Americii, iar apoi s-a extins şi în Europa. În România a ajuns, din 2007 până acum, la aproximativ 100 de membri. 

Parada Blue Knights Oradea

La începutul pandemiei, în 2020, membrii Blue Knights Oradea au livrat orădenilor, pe motociclete, medicamente pentru copii, bătrâni şi urgenţe medicale.

Vezi imagini video de la evenimentul de sâmbătă:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!