Motociclistul orădean Laci Pentek s-a clasat al optulea în concursul european Alpi Adria, desfăşurat duminică pe circuitul de la Hungaroring. Etapa de pe circuitul budapestan a contat şi pentru campionatul naţional al României, Clasa A, unde orădeanul s-a situat pe locul secund, după Mircea Vrăjitoru (CSM Bucureşti).

Pentek pilotează şi în acest sezon o Yamaha de 600 cm cubi, aceeaşi cu care a concurat şi în 2009. "Este o motocicletă de Superstock, un fel de motor de semi-serie care dezvoltă cu 10-15 CP mi mult decât un motor normal", a declarat Pentek senior, tatăl motociclistului fiind atât antrenor cât şi mecanic al fiului său.

Pe 15-16 mai, motociclistul orădean va lua startul la cursa de pe circuitul de la Brno (Cehia). "Dacă ne mai ţin buzunarele", a spus Laci Petek (19 ani), care nu a reuşit să aducă îmbunătăţiri motocicletei sale. "Singurul lucru care l-am schimbat a fost că numărul de concurs, 54, este acum pe fond albastru şi nu galben. Doar pentru atât mi-au ajuns banii", a adăugat tânărul "vitezist" orădean.