"Black Eagles MC Oradea condamnă vehement comportamentul bikerilor care au simulat producerea unor evenimente rutiere pentru a obţine despăgubiri necuvenite de la societăţile de asigurare. Asemenea acte anti-sociale nu ne caracterizează pe noi, motocicliştii, şi nicidecum nu dorim o asociere a motocicliştilor bihoreni cu grupări infracţionale", se precizează într-un comunicat al Asociaţiei de motociclişti Black Eagle Oradea.

Comunicatul face referire la un grup format din 18 bikeri, dintre care 17 din Oradea şi unul din Zalău, condus de cunoscutul vitezoman Titus Cun. Motocicliştii au fost dovediţi de poliţişti că, în perioada 2005-2007, au simulat producerea unor accidente rutiere cu scopul obţinerii unor despăgubiri necuvenite de la 9 societăţi de asigurări, pe care le-au prejudiciat cu 197.873 lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările în cazul lor săptămâna aceasta şi au înaintat dosarul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual în forma participaţiei improprii.

Pe de altă parte, Asociaţia Black Eagle atenţionează şoferii că, odată cu încălzirea vremii, tot mai mulţi motociclişti îşi fac apariţia în trafic. "Având în vedere că în ultima perioadă, atât în ţară cât şi în judeţul Bihor, au avut loc numeroase accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, dorim pe această cale să atenţionăm ceilalţi participanţi la trafic, de prezenţa motocicliştilor printre ei", se mai arată în comunicat.