Banderola de căpitan a lui Cristiano Ronaldo, care a ajuns pe iarba de la Belgrad după meciul de calificare pentru Cupa Mondială Serbia - Portugalia, a fost cumpărată de compania Mozzart Bet la o licitaţie umanitară şi a furnizat astfel 63.728 de euro pentru tratamentul micul Gavrilo Djurdjevic.

Licitaţia a fost realizată prin intermediul site-ului "Limundo" de către organizaţia "Împreună pentru viaţă" şi s-a încheiat în această dimineaţă la 09.38, când oferta Mozzart a fost declarată cea mai bună.

Ronaldo a aruncat banderola pe iarbă nemulţumit de golul nerecunoscut, iar ea a fost luată de tânărul pompier Djordje Vukicevic, cu intenţia umanitară de a o folosi pentru a-l ajuta pe micul Gavrilo.

Banderola de capitan a lui Ronaldo a fost scoasă la licitaţie pentru a ajuta copilul care suferă de o boală extrem de dificilă.

Gavrilo s-a născut pe 7 septembrie 2020 şi, la trei luni după naştere, a fost diagnosticat cu o boală neuromusculară rară, SMA 1 (atrofie musculară vertebrală tip 1).

Speranţa sa se bazează pe un tratament genetic unic Zolgensma, cunoscut şi ca fiind "cel mai scump tratament din lume", care ar costa mai mult de 2 milioane de euro (2,35 milioane de dolari). SMA afectează aproximativ una din 10.000 de naşteri şi duce la deces sau la necesitatea unei ventilaţii permanente până la vârsta de doi ani în 90 la sută din cazuri.

La doar câteva ore după ce a fost scos la licitaţie, marţi după-amiaza devreme, banderola ajunsese la preţul de 360.000 de dinari (aproximativ 3.000 de euro), iar în cele din urmă, Mozzart Bet i-a plătit 63.728 de euro.

(advertorial)