O parte dintre candidaţii partidului Forţa Civică se află vineri în Bihor pentru a-şi face campanie înaintea alegerilor europarlamentare în mai multe localităţi.

"Am fost de dimineaţă în Şuncuiuş, apoi am mers în Vadu Crişului, vom merge în Băile Felix, iar pe la ora 17 în Beiuş, la zilele oraşului. Peste tot am fost primiţi cu simpatie", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice şi primul pe lista formaţiunii la europarlamentare.

În Oradea, însă, Forţa Civică a organizat vineri doar o conferinţă de presă, nu şi întâlniri cu cetăţenii. "Niciodată nu putem acoperi tot. În Oradea avem o organizaţie puternică în care avem încredere şi am preferat să mergem în comunităţile mai mici", a spus Ungureanu.

Alături de el, în turul electoral au participat candidaţii Diana Pavelescu (inginer), Mihaela Olaru (avocat), Gabriela Rădoiu-Leş (inginer, om de afaceri în domeniul turismului), Corina Crişan (medic), Mihaela Nicolau (lector univ. dr. în Ştiinţe Economice) şi Aksoy Yavuz (manager), prezentat de MRU drept reprezentantul minorităţilor printre candidaţii Forţei Civice, acesta fiind turc. De altfel, Yavuz a fost singurul care nu a vorbit despre sine, ci a fost prezentat de liderul partidului, probabil din cauză că nu stăpâneşte bine limba română.

În timpul prezentărilor făcute de candidaţi, MRU a îndemnat-o pe economista Mihaela Nicolau să sublinieze unde şi-a luat doctoratul, adică la Şcoala Doctorală "Giorgio Fuà" de la Universita delle Marche din Italia. "Să ne fie clar unde-i Ponta şi unde suntem noi", a adăugat MRU.

Când a vorbit despre ţinta electorală a Forţei Civice, partid cu circa 25.000 de membri în ţară şi diaspora, la alegerile europarlamentare programate pe 25 mai, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat: "Pentru noi doi europarlamentari înseamnă prea puţin".