Universitatea din Oradea va avea oaspeţi de seamă în următoarele zece zile. Primul este guvernatorul Băncii Naţionale a României, academicianul Mugur Isărescu, care într-o ceremonie ce va avea loc joi, de la ora 10, în Aula Magna a Universităţii, va primi titlul de Doctor Honoris Causa. "Este o foarte mare bucurie, sărbătoare şi onoare pentru Facultatea de Ştiinţe Economice", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, decanul Anca Dodescu.

În semn de mulţumire pentru această decernare, academicianul va dona Facultăţii de Ştiinţe Economice o colecţie de cărţi.

manolescu.jpgSăptămâna viitoare, decernările continuă. Criticul şi istoricul Nicolae Manolescu (foto) va deveni, pe 18 noiembrie, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, titlu ce reprezintă o modalitate de mulţumire faţă de ambasadorul României la UNESCO, deoarece acesta a ajutat Universitatea să devină beneficiarul colecţiei de cărţi ce a aparţinut cuplului Monica Lovinescu - Virgil Ierunca, o donaţie de aproape 11.000 de volume.

Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa lui Manolescu va avea loc de la ora 11 în Aula Magna a Universităţii. În prealabil, mai precis de la ora 9.30, criticul va avea o întâlnire cu studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Litere.

Vineri, 19 noiembrie, o altă personalitate vizitează Universitatea: Teodor Meleşcanu, fost ministru de externe, respectiv al apărării naţionale, va susţine de la ora 16, în Aula Magna, conferinţa "România în lumea globalizării".