Direcția Județeană de Statistică Bihor a transmis joi date despre salariile din județul nostru, analizând datele aferente lunii octombrie. Astfel, în Bihor câștigul salarial mediu brut este de 5.171 de lei pe persoană, în timp ce câștigul salarial mediu net este de 3.251 lei

Spre comparație, conform INS, la nivel național, în aceeași lună, salariul mediu brut a fost de 6.461 de lei, în timp ce salariul mediu net a fost de 4.008 lei. 

Mai mult în industrie și construcții

„Câştigul salarial mediu brut în luna octombrie 2022 în judeţul Bihor a fost de 5.171 lei/persoană. Câştiguri salariale medii brute peste media judeţului au realizat salariaţii din servicii (5.357 lei). Câştiguri salariale medii brute sub media judeţului au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (4.985 lei) şi salariaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit (4.314 lei)”, se arată în informarea transmisă de DJS Bihor. 

În ceea ce privește câştigul salarial mediu net, acesta a fost în luna octombrie 2022, în Bihor, de 3.251 lei/persoană. Salarii nete mai mari primesc cei care lucrează în industrie și construcții. „Câştiguri salariale medii nete peste media judeţului au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (3.334 lei). Câştiguri salariale medii nete sub media judeţului au realizat salariaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit (2.983 lei) şi salariaţii din servicii (3.196 lei)”, au transmis statisticienii. 

Conform unei analize recente publicate de Ziarul Financiar, Bihorul se află în a doua jumătate a clasamentului județelor din România, în ceea ce privește salariile. 

Aproape 200.000 de salariați

În octombrie 2022, în Bihor erau 182.312 de salariați, în creștere cu 245 faţă de septembrie. La finalul lunii octombrie, numărul șomerilor era de 2.859, în creștere cu 131 persoane faţă de luna precedentă, conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. Rata șomajului era de 1,2%. 

Potrivit directorului executiv al DJS Bihor, Gabriel Borbandi, datele privind luna octombrie a acestui an sunt cele mai recente care au fost centralizate și analizate la nivel județean și național în ceea ce privește salariile. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!