Directorul Revistei Familia, Ioan Moldovan, a primit Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România, ediţia 2020, pentru volumul "Multe ar mai fi de spus", apărut la Editura Cartea Românească.

Premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2019 au fost decernate pe 11 septembrie, la Casa Vernescu din Bucureşti. Gala de premiere s-a desfăşurat fără public şi a fost filmată de Televiziunea Română.

Juriul ediţiei din acest an a fost format din: Mihai Zamfir (preşedinte), Gabriela Gheorghişor, Ioan Holban, Angelo Mitchievici, Ovidiu Pecican, Cornel Ungureanu şi Răzvan Voncu.

"Spirit subtil şi cultivat, agreând umorul, jocurile inteligenţei şi chiar jocurile de cuvinte, Ioan Moldovan se dovedeşte din ce în ce mai mult un poet remarcabil al sentimentului de oboseală, de plictis, de insatisfacţie şi declin, de iritare şi dezgust faţă de viaţă. E ceea ce latinii (un Plinius cel Bătrân, de pildă) numeau taedium vitae sau taedium vivendi. O temă pe cât de livrescă şi de exersată de poeţii lumii, pe atât de personal însuşită şi transfigurată la Ioan Moldovan, care o expune sugestiv în figuraţia versurilor lui şi în imaginarul trăirilor sale", a spus criticul Dan Cristea despre Ioan Moldovan.

Merită precizat că Dan Cristea a primit, în cadrul aceleiaşi gale, Premiul Naţional pentru Literatură.