Unul dintre privilegiaţii de partid care şi-au pierdut veniturile după restructurarea Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate acestuia este mai puţin cunoscuta Fandly Monika-Agnes, soţia şefului adjunct al Finanţelor Bihor, Marius Fandly, susţinut de UDMR.

Bihorel a aflat că o verificare dispusă de vicepreşedintele Călin Gal în scriptele instituţiilor a scos la iveală că doamna Fandly primea, concomitent, mai multe salarii de la entităţile finanţate de CJ Bihor, fiind contabilă iniţial cu normă întreagă, apoi cu o jumătate de normă la Direcţia Social Comunitară Bihor, şi concomitent cu normă întreagă la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, unde avea şi funcţie de conducere, de contabilă şefă, în timp ce încă o jumătate de normă o avea la Serviciul Public Editare Monitor Oficial.

Întrucât SPEMO şi DSC au fost desfiinţate, iar CJCPCT a fuzionat cu Şcoala Francisc Hubic în cadrul Centrului Cultural Bihor, Fandly a rămas fără joburi şi, normal, a dat în judecată CJ Bihor, acuzând caracterul abuziv al reorganizărilor.

Păi, cum să fie altceva decât ditamai abuzul desfiinţarea a trei posturi pentru aceeaşi persoană? Bine, însă, că şefii CJ Bihor au scăpat doar cu procesul acesta, nu şi cu o plângere la CNCD, pentru discriminare etnică...