Pompierii bihoreni au intervenit, luni la amiază, pentru salvarea unui bărbat de 23 de ani, îngropat de pământ până la brâu într-un şanţ din Topa de Criş, de la intersecţia DN1 cu drumul judeţean ce duce la Vadu Crişului.

Potrivit lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, la faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari şi unul de prim-ajutor calificat din Aleşd, respectiv unul de terapie intensivă mobilă din Oradea.

"Utilizând echipamentele şi accesoriile din dotare, forţele de intervenţie au procedat operativ la balizarea zonei, consolidarea pereţilor şanţului şi degajarea cantităţii de pământ care bloca victima, ce se afla în stare de conştienţă", a precizat Roşca pentru BIHOREANUL.

După o intervenţie de aproximativ o oră, bărbatul a fost scos din şanţ şi preluat de echipajul TIM. Deşi avea contuzii la picioare, tânărul a refuzat să fie transportat la spital.

Potrivit primarului din Vadu Crişului, Dorel Cosma, muncitorul este angajat al unei firme căreia Selina, societatea contractată de Primărie, i-a dat în subantrepriză lucrarea. "Nu ştiu ce firmă este. Dar muncitorul avea echipament", a spus Cosma.

La faţa locului s-au deplasat şi inspectorii ITM Bihor, care vor investiga în ce condiţii s-a petrecut accidentul.