Studenții programului Pictură de la Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte din Oradea își prezintă lucrările și în afara județului.

Cei 11 viitori pictori vor expune la Arad o suită de lucrări ce au ca tematică muntele, „încărcat de semnificații simbolice și psihologice, ca stări meditative, dar și ca modalități de regăsire a identității pierdute a omului în călătoria vieții sale”, după cum transmit organizatorii.

Picturile vor fi găzduite de sala „Clio”, a Complexului Muzeal Arad, iar vernisajul va avea loc pe data de 28 iunie 2023, la ora 16.

„Muntele, prin măreția sa, atrage și fascinează sau impune o stare de teamă. Drumul omului contemporan devine trecere printr-un mediu, ca spațiu tranzitoriu al inițierilor și încercărilor diverse, în care ființa se alterează. Confruntarea cu provocarea muntelui este asemănătoare cu aceea a unei pustietăți, dar unde dimensiunea spațială se regăsește pe verticală. Ca motiv arhetipal, muntele reface legătura pământului cu cerul, conținând totodată dualitatea urcării și coborârii, unde jocul inițiatic al transformărilor se desfășoară pe calea aleatorie în zig-zag, adică drumul șerpuit caracterizat de natura umană, sau pe calea dreaptă, care reface legătura cu natura divină”, a explicat conf. univ. dr. Paul Blânda, cel care, alături de lect. univ. dr. Titiana Marcu, îi coordonează pe viitorii artiști.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!