În cadrul unui proiect cu fonduri structurale, finanţate din fonduri UE şi de Guvernul României, Asociaţia Integra din Oradea oferă, pentru o perioadă de timp limitată, cursuri gratuite pentru personalul media în competenţe antrepreniorale, pentru formarea de specialişti în accesarea fondurilor europene şi de tehnologia informaţiei şi comunicării.

Potrivit preşedintelui Integra, Adrian Ban, la cursul de competenţe antreprenoriale, ce include 30 de ore de teorie şi practică, pot participa în perioada 1-10 iulie 10 persoane, formator urmând să fie consultantul în afaceri Dacian Palladi, iar la final cursanţii primind o diplomă recunoscută de Autoritatea Naţională de Calificări, după absolvirea unui examen în faţa unei comisii a Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale.

Un al doilea curs, care va avea loc în perioada 1-15 septembrie, vizează formarea de specialişti în accesarea de fonduri structurale, la acesta putând participa tot 10 persoane. La finalul cursului, de asemenea, absolvenţii vor susţine un examen cu o comisie a AJPIS şi vor primi o diplomă ANC.

La cursul de tehnologia informaţiei şi comunicării, programat între 1 şi 30 iulie, vor putea participa 14 persoane, iar absolvenţii, după examenul susţinut în faţa comisiei AJPIS, vor primi şi ei diplome ANC, recunoscute de Ministerul Muncii.

Toţi cursanţii vor beneficia de suporturi de curs, iar în zilele în care cursurile vor dura 6 ore vor avea asigurată şi o masă caldă. De asemenea, cursanţii care nu domiciliază în Oradea vor beneficia şi de deconatarea cheltuielilor de transport.