De miercuri până vineri, 31 de specialişti ai Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior vor fi prezenţi la Universitatea din Oradea. Din cei 31 de specialişti, unul este din străinătate, iar doi sunt studenţi.

"Este evaluarea instituţională periodică, cea care se face din cinci în cinci ani", a declarat rectorul Constantin Bungău, marţi, pentru BIHOREANUL.

Comisia va verifica 21 de programe de studii, dintre care unul de masterat, dar va avea şi vizite la cămine, la Bibliotecă şi la cantină. De asemenea, evaluatorii se vor întâlni cu reprezentanţi ai studenţilor şi ai absolvenţilor, dar şi cu angajatori bihoreni.

"Este o vizită foarte importantă pentru Universitate. Dacă avem ca obiectiv educaţia de calitate, trebuie să dovedim că indicatorii calificativului de încredere ridicată sunt respectaţi. Dorim menţinerea calificativului, ceea ce asigură un anumit statut Universităţii noastre", a declarat Bungău. Întrebat dacă este încrezător cu privire la rezultatul acestei vizite, rectorul a răspuns afirmativ. ARACIS îşi va face cunoscute concluziile în aproximativ 6-8 săptămâni.

În 2013, după ultima vizită a Agenţiei la Universitatea din Oradea, instituţia a primit, în premieră, calificativul cel mai mare, de încredere ridicată.