Vineri şi sâmbătă, la Teatrul Regina Maria, are loc prima ediţie a Festivalului Naţional de muzică pop pentru copii şi adolescenţi "Music Revolution", organizat de Asociaţia Star Vivere din Oradea.

Valeria Mişcuţia, preşedinta Star Vivere, spune că şi-a dorit şi la Oradea un festival care să reunească tinerele talente ale muzicii din ţară, după ce timp de 14 ani elevii ei au concurat şi câştigat premii la numeroase alte astfel de competiţii. Ea a precizat, însă, că pentru a nu exista discuţii, la "Music Revolution" nu vor concura interpreţi ai grupului Vivere.

"Dorim un stil nou de festival, în cadrul căruia copiii şi adolescenţii să interpreteze melodii moderne, pe care le ascultă şi ei, şi nu clasicele cântece din muzica uşoară românească. De aceea, avem în juriu şi tineri muzicieni recunoscuţi, care apreciază astfel de interpretări", a spus Valeria Mişcuţia, vineri, într-o conferinţă de presă.

În cadrul Festivalului "Music Revolution" vor concura 80 de interpreţi din toată ţara, împărţiţi pe şase grupe: 4-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani, 14-17 ani, peste 17 ani şi grupuri. Juriul este format din Mihaela Cernea, antrenor la X-Factor România, Mihaela Tatu, realizator de emisiuni radio TV, Doina Bentu, director festivaluri, Călin Pop, liderul formaţiei Celelalte Cuvinte, Valentin Lazăr, profesor de Conservator, Ovidiu Lazăr, student la Music Institute Milano, preşedintele juriului fiind Ovi Jacobsen, care a reprezentat de două ori, alături de Paula Seling, România la Eurovision.

Vineri, concursul începe de la ora 17, iar sâmbătă de la ora 11. Gala de premiere urmată de un recital dat de Ovi Jacobsen, care va interpreta şi alături de Mihaela Cernea, este programată să înceapă la ora 18, intrarea fiind gratuită.

"Este o provocare interesantă, căci cred că majoritatea celor care urcă acum pe scenă au trecut prin experienţa festivalurilor, inclusiv eu. Cred că astfel de evenimente sunt importante deoarece trezesc spiritul de competiţie în cei care doresc să devină artişti", a spus Ovi Jacobsen, în conferinţa de presă.

Festivalul "Music Revolution" este organizat de Asociaţia Star Vivere, sprijinită de mai mulţi sponsori, precum şi de Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean.