Teatrul Regina Maria reia, după doi ani, spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", cea mai de succes producţie a teatrului orădean din ultima perioadă, care i-a adus şi două nominalizări la Premiile UNITER.

"Scripcarul pe acoperiş" este un musical de Joseph Stein după povestirile lui Sholom Alecheim, în regia lui Korcsmáros György. Prima reprezentaţie va avea loc duminică, 2 aprilie, de la ora 19, la Sala Mare.

Textul piesei se construieşte în jurul vieţii lipsite de pretenţii a lui Tevye, un sătean evreu din Anatevka, tată a cinci fiice, care încearcă să-şi menţină familia unită prin respectarea tradiţiei iudaice. Acţiunea este plasată la începuturile secolului XX, în Rusia Imperială, când pogromul ameninţă să destabilizeze comunităţile iudaice, iar atitudinea ostilă se face simţită şi în comunitatea evreiască din Anatevka. Sătenii, printr-o decizie a autorităţilor ţariste, sunt forţaţi să părăsească locurile natale şi să pornească într-o pribegie al cărei sfârşit e imposibil de prevăzut.

"Scripcarul pe acoperiş"  a avut premiera la Oradea în 2011 şi se bucură de semnătura regizorală a lui Korcsmáros György, un regizor maghiar renumit în special pentru musicalurile pe care le-a pus în scenă de-a lungul carierei. Producţia a avut un succes răsunător încă de la început, având o distribuţie plurivalentă, decoruri impunătoare, coregrafie complexă, orchestră live şi costume deosebite.

În 2012, spectacolul a primit două nominalizări la Gala Premiilor UNITER: Ioana Dragoş Gajdo (rolul Golde) pentru cea mai bună actriţă în rol secundar şi Vioara Bara pentru cea mai bună scenografie.

Richard Balint (Tevye) a primit premiul special al juriului la Festivalul "Atelier" în 2012, alături de nominalizarea pentru cel mai bun actor în rol principal, iar András Loránd a primit premiul pentru cea mai bună coregrafie.

Biletele se pot cumpăra la agenţia Teatrului Regina Maria de marţi până vineri între orele 10 şi 19, respectiv în weekend între orele 10 şi 13. De asemenea, acestea se vând pe biletmaster.ro.