Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii a anunţat că, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o Hotărâre privind darea unui imobil aflat în domeniul public al statului în administrarea Ministerului Sănătăţii, pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor.

"Imobilul este situat în municipiul Oradea, pe str. Sucevei nr. 24, şi a fost transmis din domeniul public al judeţului Bihor şi administrarea Consiliului Judeţean în domeniul public al statului, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Bihor nr. 62 din 31 martie 2011. Imobilul din str. Sucevei, compus din construcţii şi teren aferent, va fi utilizat de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor", se arată în comunicat.

După cum se ştie, imobilul care adăposteşte în prezent sediul SAJ Bihor, situat pe strada Snagovului nr.2, a fost retrocedat Episcopiei Romano-Catolice a Oradiei încă de la începutul deceniului trecut, de când Episcopia percepe chirie pentru el.

"Am considerat că imobilul situat pe strada Sucevei este o opţiune bună din toate punctele de vedere, deoarece imobilul în care actualmente îşi desfăşoară activitatea Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a fost retrocedat, iar chiria plătită este prea mare. Pe de altă parte, construcţia corespunde cerinţelor activităţii specifice desfăşurată de către Serviciul de Ambulanţă", declara Cseke Attila în urma unei vizite în noua locaţie.

De altfel, Cseke a promis încă de acum câteva luni că va face demersuri pentru ca SAJ să aibă un nou sediu.

Predarea-preluarea imobilului se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern.