Aflat în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un bar din Florenţa, Italia, fotbalistul român Adrian Mutu a bătut un ospărat după ce acesta a refuzat să-i mai servească băuturi alcoolice şi i-a cerut românului să achite nota de plată, potrivit ANSA.

"Briliantul" l-a lovit pe chelnerul respectiv cu pumnul în figură, cauzându-i o fractura nazală. Chelnerul a fost internat la Spitalul Santa Maria, având nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale.

Chiar dacă ospătarul bătut nu a depus încă plângere la poliţie, autorităţile italiene au început o anchetă, iar Mutu riscă să ajungă la închisoare.

Nu este prima dată când Mutu este implicat în astfel de scandaluri. În 2006 Mutu a bătut un opsătar în hotelul unde era cazată echipa naţională, iar acum câteva luni a bătut un cetăţean libanez pentru că îi adresase cuvinte jignitoare soţiei sale, Consuelo.

Adrian Mutu mai avea de stat departe de teren până pe 28 octombrie după ce fusese supendat timp de nouă luni. Fotbalistul a fost depistat pozitiv cu sibutramină, după un meci jucat pentru Fiorentina.