Adrian Mutu a fost amendat de către clubul AC Fiorentina cu 150.000 de euro în contul unor "ultime neglijenţe", potrivit cotidianului Corriere dello Sport, citat de site-ul violanews.com. Cotidianul italian mai notează că Fiorentina vrea "să scape" de Mutu, pentru ca "jucătorii să nu aibă în spate fantoma Fenomenului".

Atacantul Fiorentinei s-a antrenat, marţi, de unul singur pe stadionul Artemio Franchi, iar în zilele următoare va avea la dispoziţie un preparator. La 5 ianuarie, site-ul oficial al clubului AC Fiorentina a anunţat, într-un comunicat, că Adrian Mutu a părăsit antrenamentul fără să ofere vreo explicaţie şi că gruparea va deschide acţiuni în plan sportiv şi civil, ca urmare a comportamentului său din ultima perioadă.

Fostul impresar Ioan Becali a declarat într-o emisiune televizată că Mutu a părăsit antrenamentul Fiorentinei după ce a aflat că gruparea nu îi permite să se transfere la o altă echipă din Italia liber de contract. Apoi, Mutu a fost exclus din lotul Fiorentinei, fiind scos şi de pe lista de transferuri.