Comitetul Olimpic Italian a anunţat că jucătorul Fiorentinei a fost depistat pozitiv şi pe 20 ianuarie, la meciul de Cupa Italiei pe care Fiorentina l-a jucat împotriva lui Lazio şi în care internaţionalul român a marcat de două ori.

Într-un comunicat remis vineri se arată că substanţa descoperită acum nouă zile în corpul sportivului a fost, de asemenea, sibutramină. "CONI anunţă că, în urma examinărilor efectuate de către laboratorul din Roma, s-a constatat un caz de dopaj. Primul eşantion analizat a relevat prezenţa de metaboliţi ai sibutraminei la Adrian Mutu, în urma controlului antidoping efectuat la cererea Comitetului de Control Antidoping, pe data de 20 ianuarie 2010, la Florenţa, cu ocazia meciului din Cupa Italiei dintre Fiorentina şi Lazio Roma", scrie comunicatul.

CONI scria pe site-ul oficial că a dat curs solicitării procurorului antidoping al Tribunalului Naţional Antidoping de suspendare a atacantului echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină la testul din 10 ianuarie.

Scandalul a izbucnit joi, când s-a anunţat că fotbalistul român a picat testul anti-doping făcut după partida cu Bari, jucată pe 12 ianuarie.