Mutu a primit 9 luni de suspendare, însă cum a fost suspendat provizoriu începând cu 28 ianuarie, revenirea sa pe gazon se va produce pe 29 octombrie. Ceea ce înseamnă că fotbalistul va rata debutul viitorului sezon.

Avocatul lui Adrian Mutu s-a arătat nemulţumit de decizia italienilor: "Adrian este dezamăgit şi nemulţumit. Recursul la TAS? Nu este exclus, o să vedem ce vom face. Acum trebuie să vedem cum s-a luat această decizie. O să facem o cerere pentru a face derogare pentru meciurile amicale", a spus avocatul lui Rodella.

Atacantul a fost audiat în cursul acestei dimineţi pentru aproximativ două ore şi 20 de minute de tribunalul antidoping, după ce a fost depistat pozitiv în ianuarie cu sibutramină.

După intervenţia procurorului federal al Comitetului Olimpic Italian (CONI), Ettore Tori, au urmat avocaţii lui Mutu, Antonio D'Avirro şi Paolo Rodella, care au încercat să convingă de buna credinţă a jucătorului, pentru a obţine o reducere a suspendării de un an cerute de procuratură. Internaţionalul român al Fiorentinei i-a avut alături, ca martori-specialişti, pe profesorul Alessandro Mugelli şi doctorul Massimiliano Pieraccini. În schimb, la tribunal nu a fost prezent niciun oficial de la Fiorentina.

Decizia suspendării lui Mutu a fost luată de preşedintele Tribunalului antidoping, Francesco Plotino.