ERA Park Oradea devine, pentru o lună, tărâmul jucăriilor... din trecut. În perioada 10 septembrie - 10 octombrie, centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 va găzdui sub cupolă Muzeul Jucăriilor.

Pasionații și nostalgicii sunt invitați să intre într-o lume cu multe amintiri, dezvăluite pe parcursul a 60 de ani.

Păpuși, jucării de pluș sau cauciuc, jocuri de carton, instrumente muzicale, fluiere, roboți, mașinuțe, motociclete, trenuri și tramvaie, machete, jucării tradiționale românești (din lut, metal sau lemn), cărți, penare vechi, colecții de poze vechi, dar și plastilină „Pescăruș” sunt câteva dintre obiectele îndrăgite de copii în comunism ce vor putea fi văzute la ERA Park.

„Asociația Muzeul Jucăriilor a fost creată la inițiativa unui grup de entuziaști iubitori și păstrători, încă din anii ’60, ai propriilor jucării care, pe parcursul a patru decenii au strâns și au colecționat nenumărate jucării aparținând diferitelor generații. Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoții, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moș Crăciun sau al lui Moș Gerilă, altele au stat cuminți în cizmulițele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul bănuț scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale piețelor, unele au ascultat, poate, muzica vesela din bâlciuri, dar toate, absolut toate jucăriile noastre au fost martorele unui zâmbet”, arată organizatorii, Asociația Muzeul Jucăriilor din București, pe pagina de Facebook.

Muzeul Jucăriilor de la ERA Park Oradea va putea fi vizitat zilnic, între orele 9 și 21, iar intrarea este liberă pentru toată lumea.

„Nu uitați, însă, masca de protecție și păstrarea distanței de siguranță sunt obligatorii, pentru a preveni răspândirea Covid-19. Vă așteptăm cu drag!”, au transmis reprezentanții ERA Park Oradea.

(advertorial)