Palatul Baroc din Complexul Muzeului Ţării Crişurilor va găzdui, vineri, 25 iunie, de la ora 18, vernisajul expoziţiei Hommage Bauhaus '90, care prezintă lucrările celei de-a treia generaţii de artişti plastici maghiari constructivişti.

Expoziţia este organizată în colaborare cu Galeria A 22 din Budapesta şi în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică de Oradea şi va avea loc în Sala Albă a Secţiei de Artă.

"Curentul Bauhaus a menţinut legături strânse cu artiştii maghiari şi nu numai, iar însemnaţi artişti maghiari, cum ar fi Moholy-Nagy, Bortnyik, Breuer Marcell, au avut o contribuţie de necontestat, prin operele lor, la împlinirea, peste timp, a curentului", se precizează într-un comunicat al Muzeului Ţării Crişurilor.

Şcoala şi mişcarea artistică Bauhaus a fost generată de către arhitectul şi pedagogul german Walter Gropius. Curentul se bazează pe ideile avangardei istorice şi pe constructivism. "Spiritul constructiv se fundamentează în continuare pe inovaţie, care stă la baza artei contemporane şi generează mereu şi mereu provocări artistice", se mai arată în comunicat.

Vernisajul de la Palatul Baroc este organizat cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la apariţia curentului artistic Bauhaus.