Melomanii sunt aşteptaţi la Filarmonica de Stat Oradea, joi, de la ora 19, la un concert de muzică simfonică, ce cuprinde unele dintre cele mai reprezentative lucrări semnate de Franz Schubert: Uvertura în stil italian în Re major, D. 590 şi Simfonia a III-a în Re major, D. 200, şi de Max Bruch: Concert nr. 1 pentru vioară şi orchestră în sol minor, op. 26.

Dacă la Franz Schubert - compozitor austriac cu o creaţie de peste 600 de lieduri, 7 simfonii, muzică sacră - rigorile clasicismului sunt încă prezente, deşi este considerat reprezentant al romantismului incipient, de cealaltă parte, compozitorul german Max Bruch s-a afirmat în plin romantism cu cele peste 200 de lucrări ale sale.

Această "Muzică a contrastelor" a celor doi compozitori de facturi diferite este susţinută de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului turc Ertüngealp Alpaslan, care a mai fost prezent pe scena Filarmonicii Oradea. Acesta are o bogată activitate profesională pe plan internaţional, conducând orchestre renumite precum Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Athens State Symphony Orchestra, Saint Petersburg Philharmonic Orchestra.

Violonistul Nagy Kálmán, solistul serii, susţine concerte ca invitat la Târgu Mureş, Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, dar şi Statele Unite ale Americii, Ungaria şi Japonia. În prezent este concert maestru al Filarmonicii de Stat Oradea.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro şi la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.