Muzicadevest.ro, primul blog care a organizat un concert în Oradea, le propune fanilor de muzică jazz şi free jazz să meargă la concertul susţinut de formaţia The Thing, pe 8 decembrie de la ora 20 la Filarmonica din Oradea. Spectacolul se desfăşoară în colaborare cu Aria Music Production a lui Joe Balogh, cel care a fost responsabil pentru seria spectacolelor organizate sub sloganul "Jazz de Crăciun", ajuns la a 12-a ediţie.

"Primul concert pe care l-am organizat a avut mai mult succes decât ne-am aşteptat şi, văzând deschiderea publicului pentru o muzică de o altă factură, am zis să organizăm şi de Crăciun un concert de free jazz", a declarat George Staicu, de la Muzica de Vest, într-o conferinţă de presă.

Band-ul "The Thing", recunoscut între fanii genului, va veni pentru prima dată la Oradea, în cadrul unui turneu care cuprinde oraşele Budapesta, Viena şi Bucureşti. "The Thing este un band unic în jazz-ul contemporan cu rădăcini puternice în jazz-ul anilor '60, cu influenţe din John Coltraine", a mai spus George Staicu. The Thing, formată din saxofonistul Mats Gustafsson, contrabasistul Ingebrigt Haker Flaten şi bateristul Paal Nilssen-Love a susţinut mai bine de 3.000 de spectacole în lume şi a scos numeroase albume.

"Până acum nu am văzut două concerte The Thing care să semene între ele", a mai afirmat George Staicu, subliniind că spectatorii se pot aştepta la o reprezentaţie inedită din partea formaţiei. Concertul artiştilor de free jazz va fi deschis de saxofonistul român Mihai Iordache, ales de cititorii blogului Muzicadevest.ro

Biletul la spectacolul The Thing costă 25 de lei, respectiv 30 de lei, în ziua evenimentului. Tichetele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Filarmonicii dar şi de pe blogul organizator. Ca o facilitate, deţinătorii blogului livrează bilete direct acasă la cumpărători.