Uvertura la Elixirul dragostei de G. Donizetti, Salut d’amour de E. Elgar, De dor și de voie bună, de Irina Odăgescu, Ochi negri de Adalgiso Ferraris, It's a Raggy Waltz, de Dave Brubeck, The Traveling Carnival, de Joe Porter, și Winter's Crossing, de Phil Coulter, sunt lucrări de diverse facturi: vocale, simfonice, folclorice, jazz, care au în centru tema iubirii și care vor răsuna joi, de la ora 19, în cadrul concertului de Dragobete de la Filarmonica Oradea.

Romeo Rîmbu, dirijorul permanent al Filarmonicii orădene, va fi cel care va împărtăși iubirea prin muzică. El va fi completat de orchestră și de soliștii invitați ai serii: Sorin Petrescu, la pian, Doru Roman - vibrafon, xilofon și percuție, soprana Ancuța Pop și Gavril Țărmure - horitor, țâpuritor.

De la operă, la jazz

Gaetano Donizetti a găsit rețeta Elixirului dragostei în prima jumătate a secolului XIX, operă care a ocupat primul loc în repertoriile teatrelor din Italia pentru un deceniu.

În continuare, va fi prezentată piesa Salut d’amour de Edward Elgar, dedicată scriitoarei Caroline Alice Roberts, care avea să devină soția compozitorului.

La origine, piesa Ochi negri face parte din folclorul rusesc, dar s-a extins în lumea întreagă în varianta compozitorului italian Adalgiso Ferraris.

Programul concertului se va îndrepta de la folclor spre muzica jazz, cu It's a Raggy Waltz din albumul Time Further Out a Cvartetului Dave Brubeck.

Muzică românească și irlandeză

Piesa corală De dor și de voie bună face parte din creația compozitoarei Irina Odăgescu, o personalitate contemporană marcantă a culturii românești, datorită creațiilor sale ce acoperă aproape toate genurile muzicale.

Dintr-o sferă modernă a muzicii va putea fi ascultată piesa The Traveling Carnival pentru vibrafon, compusă de John Porter, un producător din industria muzicală contemporană.

Concertul se va încheia cu o călătorie pe Oceanul Atlantic. Piesa Winter’s Crossing îi aparține compozitorului contemporan Phil Coulter și relatează povestea unor irlandezi plini de speranță care traversează oceanul furios, pentru a ajunge pe continentul american.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.