Copiii bolnavi de cancer din Oradea sau din alte zone ale României pot fi trataţi la o clinică din Italia, specializată în oncologia pediatrică. Costurile intervenţiilor sunt însă destul de ridicate, de aceea Asociaţia Italiani în Bihor organizează pe 9 iulie, în Cetatea Oradea, un concert caritabil.

Concertul "Muzică pentru viaţă" va aduce la Oradea 10 tenori celebri: Fabio Andreotti din Italia, Ignacios Encinas din Spania, Armaldo Klogjeri din Albania, Vitalyi Kovalchuk din Ucraina, Mihai Urzicana din România, Rodrigo Trosino din Mexic, Sebastian Ferrada din Chile, Julienne Attoumbre din Republica Coasta de Fildeş, Sinikiro Kawasaki din Japonia şi Liu Jianwei din China.

Aceştia vor fi acompaniaţi pe scenă de Orchestra Filarmonicii din Oradea, dirijată de reputatul maestru Leonardo Quadrini, prezentator al unor evenimente culturale de la televiziunea RAI (Radio-televiziunea italiană).

Moderatoarea evenimentului va fi cunoscuta prezentatoare TV Mihaela Tatu, mutată în Oradea.

Biletele pentru concert, care va avea loc sâmbătă, în 9 iulie, de la 20.30, s-au pus deja în vânzare pe site-ul Blt.ro. Intrarea costă între 80 şi 200 lei, în funcţie de locul dorit în curtea Cetăţii orădene.

Toate încasările vor fi donate asociaţiei Spitalului "Burlo Garofolo" din Trieste, Italia, care tratează copii bolnavi de cancer de peste tot în lume contra cost.

Concertul caritabil de la Oradea a fost organizat la ideea episcopului greco-catolic din Oradea, Virgil Bercea, care anul trecut a intermediat legătura dintre o familie din Oradea cu un copil oncologic şi spitalul din Italia.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!