Concertul de joi, de la ora 19, de la Filarmonica de Stat, cuprinde lucrări semnate de cei mai iluștri reprezentanți ai romantismului, J. Sibelius şi A. Dvorak. Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor este singura compoziţie concertantă a lui J. Sibelius, o capodoperă simfonică de o intensă virtuozitate şi încărcătură emoţională romantică.

A doua parte a serii se va caracteriza prin măreţie, Simfonia a VIII-a în Sol major, op. 88 de Antonín Dvořák fiind poate cea mai populară şi mai frecvent interpretată, după cea de-a IX-a: Din lumea nouă.

Solistul invitat, Remus Azoiţei, a absolvit Conservatorul din Bucureşti, a obţinut apoi o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York. A înregistrat în premieră mondială integrala lucrărilor pentru vioară şi pian de George Enescu alături de pianistul Eduard Stan, pentru casa de discuri Hanssler din Germania. În 2001, Remus Azoiţei a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, unde mai târziu a pus bazele Societăţii Enescu. Remus Azoiței cântă la o vioară Antonio Stradivari, creată în 1695.

Conducerea muzicală a concertului îi aparţine unuia dintre dirijorii permanenţi ai instituţiei, maestrului Romeo Rîmbu.

Biletele se găsesc la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5, iar abonamentele sunt valabile.