Vineri seară, câteva sute de orădeni s-au adunat în şanţul Cetăţii din Oradea, la debutul celei de-a zecea ediţie a Serbărilor Cetăţii. Pe lângă clasicele tarabe la care găseai aproape orice de vânzare, orădenii s-au putut delecta cu vinuri de calitate, aduse de o firmă din Ungaria. De asemenea, au putut urmări antrenamentele competitorilor de la Campionatul Naţional de Tir cu Arcul.

Înainte de a se da startul la concerte, amfitrionul serii, Mihai Dacin, a ademenit lumea spre scenă anunţând că unul din sponsorii evenimentului oferă gratuit doze de bere pentru cei care ajung primii în faţa scenei. Anunţ ce a pus orădenii în mişcare, că doar nimic nu merge mai bine cu micii decât o bere rece primită gratuit.

Toate acestea au fost "decorate" cu muzică, evident. Prima trupă care a urcat pe scenă a fost Ad-Hoc, o trupă de muzică medievală din Oradea ce s-a lansat exact în urmă cu un an, tot la Serbările Cetăţii. De altfel,a fost singura trupă care a avut un punct comun cu caracterul medieval al sărbătorii.

După Ad-Hoc, pe scena din şanţul Cetăţii a urcat Viktor Kiraly, câştigătorul Megastar Ungaria 2009 şi DJ Sava&Raluca, duo ce i-a atras ca un magnet pe cei mai tineri dintre orădeni.

În timpul zilei de sâmbătă, doar câteva zeci de orădeni s-au îndreptat spre Cetate, unde a început Campionatul Naţional de Tir cu Arcul. Totuşi, după lăsarea serii, petrecăreţii s-au adunat în număr mare pentru cea de-a doua serie de concerte.

Seara a început cu reprezentaţiile tinerilor artişti de la Meda Music şi a continuat cu recitalul lui Toth Vera, câştigătoarea ediţii 2007 a Megastar Ungaria. Cel mai aşteptat concert al serii a fost cel al Nicolei, care a încântat publicul orădean de toate vârstele. Ca să îşi amintească de atmosfera de la Oradea, artista a fotografiat publicul de pe scenă.

Ziua de duminică e dedicată exclusiv muzicii populare. Ansamblurile Bihorul, Crişana, Feciorii Bihorului, Auşana, Lioara şi Nuntaşii Bihorului vor cânta pentru orădeni, începând cu ora 17. În plus, de la ora 16 are loc o prezentare pe tema "Căpitanii Cetăţii Oradea în epoca principatului Transilvaniei", urmată de o paradă a majoretelor.