Studenţii Universităţii din Oradea sunt aşteptaţi joi pe platoul din faţa Bibliotecii universitare, unde colegii lor de la Artă şi Ştiinţe Socio-Umane, alături de studenţi de la Muzică din Târgu Mureş, vor organiza un spectacol studenţesc.

Timp de câteva ore, tinerii vor cânta şi vor face prezentări de modă. Recitalurile vor debuta la ora 13.30, cu un ansamblu folcloric coordonat de Oana Lianu. Programul zilei mai cuprinde recitaluri de muzică uşoară, muzică de cameră, body percussion, ale formaţiilor corale Kaliphonia şi Marisiensis ori de cabaret.

Totodată, de la ora 15, studenţii de la Arte Vizuale îşi vor prezenta propriile creaţii într-o paradă a modei, coordonaţi fiind de profesoarele Amalia Judea şi Olimpia Urdea.

Pe de altă parte, tot joi, la Universitate va debuta Săptămâna Ştiinţifică, un eveniment tradiţional care cuprinde seminarii şi conferinţe diverse, la toate facultăţile. În cadrul acestui eveniment, tinerii cercetători ai Universităţii vor fi premiaţi simbolic, ceremonia fiind programată să debuteze la ora 12, în Aula Magna.