Designerul vestimentar Rebeca Cotrău (foto) îi invită pe orădeni la o inedită prezentare de modă.

Rochii de seară şi mireasă vor fi prezentate, marţi seară, de la ora 18.30, în curtea Bisericii Reformate "Oraşul Nou" de pe strada Jean Calvin, toate create de mâna orădencei. "De mică eram încântată de lucrurile croşetate, dantelele pe care le făcea bunica mea. Am cusut şi am descusut, am tăiat şi am adunat, până când, de sub mâinile mele a apărut stilul care mă defineşte: linii simple, dantela croşetată manual şi pasiunea în toate cele create", detaliază creatoarea rochiilor.

Intitulat "Moda ca artă, arta ca modă", evenimentul va fi "asezonat" cu muzică, fiind invitaţi mai mulţi artişti. Pianistul Thurzó Zoltán, bas-baritonul Florin Mircea Ganea, flautista Borbíró Tímea şi primaşul Mezei Menyhért vor cânta pentru invitaţi. Vor putea fi auzite melodii cunoscute ale lui Elvis Presley ori Louis Armstrong, dar şi bucăţi de muzică clasică, de la Chopin la Liszt ori Gershwin.

Participarea orădenilor la eveniment este gratuită, însă numărul de locuri este limitat, astfel că accesul va fi realizat în ordinea sosirii. Purtarea măştii este obligatorie.

Bucuria unei veri târzii

Inedita prezentare muzicală de modă face parte din şirul de evenimente organizate de Asociaţia Szent László sub genericul "Vară târzie", ca o compensare pentru faptul că, din cauza restricţiilor cauzate de pandemia de Covid-19, festivalul cultural Zilele Sfântului Ladislau nu a putut avea loc.

În programul "Vară târzie" mai e cuprins un concert de muzică clasică al Transylvanian Saxophone Quartet, care va avea loc duminică, 13 septembrie, de la ora 19, tot în curtea Bisericii Reformate "Oraşul Nou''.