Mini-vacanța prilejuită de Ziua Copilului și de sărbătoarea Rusaliilor este un bun prilej pentru bihoreni să iasă în natură, iar dacă vor să și pedaleze, au ocazia perfectă.

Clubul sportiv 3Sport, în parteneriat cu agenția de turism Oasis și cu Agenția de Management al Destinației Bihor organizează sâmbătă (3 iunie) o nouă tură de cicloturism, de data aceasta în jurul bisericii de lemn din Luncșoara.

Traseul pornește din satul Cacuciu Vechi, de la terenul de sport situat lângă podul peste Crișul Repede, comuna Aușeu.

„Vom parcurge un kilometru pe șosea, după care traversăm drumul național pe trecerea de pietoni pe lângă bicicletă. Apoi urmăm drumuri de pământ și forestiere până în aria naturală protejată ROSCI0322 ”Muntele Șes”. După o scurtă prezentare, ne îndreptăm spre Biserica de lemn „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Luncșoara. Aici se face un popas, toți participanții vor primi apă și gustări. După prezentarea monumentului vom continua traseul pe drumuri asfaltate și de pământ, până la Biserica de lemn „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Gheghie”, au transmis organizatorii.

Ultima parte a traseului, până la terenul de sport din Cacuciu Vechi, se va desfășura pe un drum pietruit care merge în paralel cu râul Crișul Repede.

Bicicliștii vor primi informații de la ghizi autorizați, dar și de la preotul paroh Valentin Amza, care îi va întâmpina la biserica din Luncșoara. De asemenea, toți participanții vor primi plăcinte proaspete, făcute de gospodinele din sat.

Cei care doresc să pedaleze la această tură ghidată pot merge cu trenuri care au suporturi pentru biciclete.

Detalii despre companiile feroviare care oferă acest serviciu și alte amănunte organizatorice pot fi obținute de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!