Un tânăr de 23 de ani din Botoşani s-a ales cu dosar penal, după ce în noaptea de duminică spre luni a încercat să iasă din ţară prin Borş, la volanul unui BMW X5 înmatriculat în România.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul Teritorial al Inspectoratului de Frontieră Oradea, tânărul, Andrei I., a încercat să iasă din ţară din ţară în jurul orei 1.40, iar la controlul de frontieră i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere.

"Astfel s-a constatat că permisul de conducere "italian" nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia emis de autorităţile italiene (lipsă elemente de siguranţă), fapt pentru care bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări", arată comunicatul.

Tânărul le-a spus poliţiştilor că a prezentat un document fals deoarece nu a avut permis de conducere.

"Având în vedere cele constatate cetăţeanului român i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la fals, uz de fals şi conducere a unor autovehicule pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", mai arată documentul ITPF.