Două coliziuni frontale pe contrasens au avut loc, duminică, în două localităţi rurale ale Bihorului, pe drumuri destul de puţin circulate. Într-unul dintre cazuri, aparentul fenomen paranormal are o cauză cât se poate de pământeană: şoferul era “varză” de la alcoolul consumat peste noapte...

Primul incident s-a petrecut dimineaţa devreme, la ora 05.05, pe drumul comunal 54, în Cheriu, unde un localnic de 30 de ani, în timp ce conducea sub influenţa alcoolului (0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat) un autoturism, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 32 de ani, din Oradea.

“În urma accidentului rutier, conducătorul celui de-al doilea autoturism şi un bărbat de 42 de ani, din Cheriu, pasager în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni uşoare”, arată un comunicat al Poliţiei.

A doua coliziune s-a produs duminică, în jurul orei 17.40, pe drumul judeţean 792/A, în preajma localității Ucuriș. O femeie de 28 de ani, din Timișoara, aflată la volanul unui autoturism, a pierdut controlul asupa direcţiei de deplasare, de această dată pe fondul neatenției în conducere.

“Autoturismul condus de aceasta a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de o femeie de 38 de ani, din comuna Finiș, judeţul Bihor”, menţionează informarea.

Trei persoane au avut de suferit de pe urma accidentului rutier, înregistrând leziuni uşoare: un bărbat de 43 de ani, o femeie de 67 de ani, ambii din comuna Finiș, pasageri în cel de-al doilea autoturism, şi un bărbat de 32 de ani, din Timişoara, pasagerul şoferiţei vinovate.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii ambelor accidente.