Nadia Haş, directorul adjunct al Direcţiei Economice din cadrul Primăriei, a fost desemnată de Adunarea Generală a Acţionarilor Electrocentrale - formată din cinci consilieri locali - să ocupe funcţia de administrator special al societăţii de termoficare, intrată recent în procedură de insolvenţă din pricina datoriilor. Nadia Haş a fost singura propunere pentru această funcţie şi a fost votată în unanimitate.

Nadia Haş va ţine locul Consiliului de Administraţie, gestionând, împreună cu firma de insolvenţă Casa de Insolvenţă Transilvania, reorganizarea Electrocentrale prin încercarea de reducere a cheltuielilor şi creştere a veniturilor.

"Având în vedere că 70% dintre cheltuielile Electrocentrale sunt cu materiile prime, vom încerca să renegociem contractele de furnizare a combustibilului. Trebuie să le diminuăm", a declarat pentru BIHOREANUL Nadia Haş, care pe perioada cât va ocupa funcţia de administrator special se va suspenda din cea de ajunct la Direcţia Economică.

De asemenea, compania va trebui să "taie" şi de la capitolul cheltuieli salariale. "Nu ştim încă dacă vom face acest lucru prin disponibilizări sau prin reducerea salariilor. Acum societatea are 562 de angajaţi", a mai afirmat Nadia Haş, adăugând că Electrocentrale va încerca inclusiv să-şi crească veniturile prin vânzarea de energie electrică în contracte bilaterale.

În vârstă de 37 de ani, Nadia Haş a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept a Universităţii de Vest Timişoara iar apoi Facultatea de Litere a Universităţii Oradea. După ce o scurtă perioada a lucrat ca economist în sectorul privat, din 1999 Nadia Haş a ocupat diferite funcţii în cadrul Direcţiei Economice a Primăriei, de la inspector de specialitate, la consilier şi şef serviciu. Din februarie 2013, Nadia Haş ocupă funcţia de director executiv adjunct al acestei Direcţii. "Nadia Haş s-a ocupat de problema CET şi până acum. Este o persoană în care avem încredere", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Mircea Mălan.

La mijlocul lunii august, Electrocentrale a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă pentru că, încolţită de creditori, a ajuns să livreze energie termică fără să încaseze niciun ban. Cererea de insolvenţă a fost depusă la patru luni după ce Unicom Tranzit, firma de transport feroviar a fostului general KGB Constantin Iavorski, a pus poprire pe conturi şi sechestru pe bunuri în urma unei restanţe de 42 de milioane de lei. La 30 iulie, Electrocentrale Oradea avea strânse datorii în valoare totală de 302 milioane lei, din care 265 milioane lei deja scadente.

Citeşte pe această temă şi: CET-ul riscă falimentul! Electrocentrale pregăteşte scumpiri şi disponibilizări