Ninsorile viscolite masive înregistrate în mai toate zonele judeţului Bihor, inclusiv în Oradea, îi bucură pe copii şi pe adulţi deopotrivă. Nu toţi au motive de bucurie, căci mai mulţi şoferi ieşiţi marţi dimineaţa la drum s-au plâns de starea drumurilor, acuzând autorităţile că intervin greu pentru deszăpezire, în special pe şoselele naţionale. 

Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat situaţia înregistrată marţi înainte de ora 8 pe DN19 / E671, Oradea - Săcueni, unde şoseaua era acoperită cu zăpadă şi cu gheaţă. "Am luat imaginile undeva după satul Roşiori, dar tot drumul până la Valea lui Mihai a fost aşa", a transmis acesta, alături de imagini (foto), spunând totodată că autorităţile nu iau măsuri. 

Amintim că drumurile naţionale din Bihor se află în administrarea CNAIR, căreia îi revine şi obligaţia de a le întreţine şi a le deszăpezi. 

Şi pe reţelele de socializare calitatea deszăpezirilor este contestată, iar subiectul şofatului pe timp de iarnă a devenit unul de dezbatere. Au apărut, de asemenea, mai multe imagini cu porţiuni de şosele necurăţate şi cu porţiuni încă acoperite chiar şi cu gheaţă. Un exemplu este DN 19E, Oradea-Marghita.

Sunt şi şoferi care au publicat imagini cu porţiuni necurăţate, însă nu au precizat unde anume în Bihor au fost realizate. 

Dintre porţiunile reclamate se numără însă şi unele de pe Drumul Naţional 1 între Oradea şi Aleşd, şosea aflată, deci, în gestiunea CNAIR. Totodată, din Sântandrei, pe reţelele sociale au apărut imagini cu maşini derapate în şanţ. 

În timp ce unii se plâng de calitatea deszăpezirilor, alţii le reproşează acestora că sunt mult prea pretenţioşi, întrucât şoselele nu pot fi curăţate imediat ce se depune zăpada, mai ales că în mai multe zone continuă să ningă viscolit. Mai mult, unii şoferi îi acuză pe alţii că nici nu conduc preventiv, respectând regulile pe timp de iarnă. "E iarnă, la ce te aștepți? Adaptează viteza la condiţiile de drum, cauciucuri bune şi atenţie. Asta e tot ce ai nevoie", i-a răspuns un bihorean altuia care se plângea de starea şoselelor. 

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, purtătoarea de cuvânt a CJ Bihor, Bianca Firezar, spune că se intervine constant cu 48 de utilaje de deszăpezire, însă intervenţia este îngreunată de căderile masive de zăpadă şi de viscol. De asemenea, în Oradea, a anunţat Primăria, RER Vest a scos marţi dimineaţa 24 de utilaje pentru curăţarea drumurilor.